SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

İYİ PARTİ’DEN YENİ KAMPANYA VİDEOSU

İYİ PARTİ’DEN YENİ KAMPANYA VİDEOSU
Bu haber 18 Nisan 2023 - 10:20 'de eklendi ve 71 views kez görüntülendi.

Ahlak, ekonomi, deprem, mülteci, terör ve demokrasi teması işlenen iletişim kampanyası serisinin son videosu, demokrasi konusuyla; ‘’Demokrasi Masalı” oldu.
Yayınlanan son video ile birlikte serinin sonuna gelinirken, videoların tümü sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Hazırlanan son videoda; 21 yıllık Ak Parti iktidarının özellikle 2018 yılında Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle birlikte daha da uzaklaştığı demokrasi kavramı üzerinden işlendi.

Demokrasi Masalı isimli videoda; tek adam yönetimi, demokrasinin ve özgürlüğün tehdit görülmesi, hukukun üstünlüğünün ve kuvvetler ayrılığının hiçe sayılması, kurumların içinin boşaltılması; yasaklar, baskılar, tutuklamalar bir masal teması üzerinden anlatıldı.

Hazırlanan video; 21 yıllık Ak Parti iktidarının özellikle 2018 yılında Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle birlikte daha da uzaklaştığı demokrasi kavramı üzerinden işlendi.

Videoda; tek adam yönetimi, demokrasinin ve özgürlüğün tehdit görülmesi, hukukun üstünlüğünün ve kuvvetler ayrılığının hiçe sayılması, kurumların içinin boşaltılması; yasaklar, baskılar, tutuklamalar bir masal teması üzerinden anlatıldı.

‘’TEK ADAM REJİMİ SUNAR: DEMOKRASİ MASALI’’

‘’Tek Adam Rejimi Sunar’’ yazısıyla açılışı yapılan videonun ilk bölümü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Refah Partisi döneminde başlayan demokrasi yolculuğu ile başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o dönem söylediği; ‘’Nasıl bir demokrasi?’’ ve 2 yıl önce söylediği; ‘’Böyle samimi bir demokrasi bulamazsınız.’’ söylemlerinin ardından demokratik hakları kapsamında yürüyüş, protesto gibi faaliyetleri karşısında gözaltına alınan ve tutuklanan vatandaşların görüntülerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’Ben padişah mıyım? Padişahım.’’ ifadeleri yer alan video, Erdoğan’ın sıklıkla kullandığı şahsım söylemleriyle devam etti.

‘’SİYASİ İHTİRASLARIN PEŞİNDE BİR KOLTUK SEVDASI’’

Videonun ikinci bölümü; ‘’Siyasi ihtirasların peşinde bir koltuk sevdası’’ seslendirmesiyle açılışını yaparken; bunun karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2012 yılında Başbakanlığı döneminde 23 Nisan nedeniyle koltuğunu bir öğrenciye devrettiğinde söylediği; ‘’Kalkmamak üzere oturanlar bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi.’’ ifadeleri yer aldı.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda birçok spor kulübü taraftarlarının tribünlerden iktidara yönelik istifa çağrılarına da yer verildi.

‘’KENDİNİ MİLLETTEN ÜSTÜN GÖREN BİR ŞAHSIN TALİMATLARI’’

Videonun üçüncü bölümü; ‘’Kendini milletten üstün gören bir şahsın talimatları’’ seslendirmesiyle açılışını yaparken; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli talimat vermesine ve tüm bakanların ülkeyi ilgilendiren en önemli konularda Cumhurbaşkanı’nın talimatı olmadan harekete geçemeyişine yer verildi.

‘’DEMOKRASİYİ, ÖZGÜRLÜĞÜ TEHDİT GÖREN ÇARPIK BİR ZİHNİYET’’

Videonun dördüncü bölümü; ‘’Demokrasiyi, özgürlüğü, tehdit gören çarpık bir zihniyet’’ seslendirmesiyle devam ederken; Ak Parti iktidarının sosyal medya üzerinden uyguladığı baskılarla, yasaklarla devam etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA